• Lịch công tác
  • Email
  • English
  • VNUA
  • GIỚI THIỆU
    • Giới thiệu chung
    • Sơ đồ tổ chức
    • Ban Chủ nhiệm khoa
    • Hội đồng Khoa & Trợ lý
    • Đội ngũ cán bộ
    • Tầm nhìn & Sứ mạng
    • Giá trị cốt lõi - Triết lý giáo dục
  • ĐÀO TẠO
    • Sơ đồ đào tạo
    • Đào tạo đại học
      • Chương trình đào tạo
      • Mẫu văn bản đào tạo
      • Tóm tắt học phần
      • Nội quy - Quy định - Hướng dẫn
      • Chuẩn đầu ra
      • Kế hoạch đào tạo
      • Chuyên ngành đào tạo
      • Đề cương chi tiết học phần
    • Đào tạo sau đại học
      • Chương trình đào tạo
      • Quy chế - Quy trình - Hướng dẫn
      • Mẫu văn bản
  • KHOA HỌC
    • Định hướng nghiên cứu
    • Nhóm nghiên cứu
      • Vi sinh vật và an toàn thực phẩm
      • Bảo quản và chế biến các nguyên liệu có nguồn gốc thực vật
    • Đề tài nghiên cứu
      • Đề tài Quốc tế
      • Đề tài Việt - Bỉ
      • Đề tài cấp Nhà nước - Bộ
      • Đề tài địa phương
      • Đề tài Học viện trọng điểm
      • Đề tài cấp Học viện
      • Đề tài SVNCKH
    • Bài báo công bố
      • Bài báo trong nước
      • Bài báo Quốc tế
    • Chuyển giao công nghệ
    • Mẫu văn bản khoa học
    • Kế hoạch seminar 2024
  • HỢP TÁC
    • Hợp tác trong nước
    • Hợp tác Quốc tế
  • THƯ VIỆN
    • Thư viện Lương Định Của
    • Thư viện Khoa
  • LIÊN KẾT
  • VIDEO
  • DỰ ÁN/HIỆP HỘI
    • LAB-MOVIE
    • ASEA-UNINET
  • HỌC BỔNG
  • AUN-QA
  • TUYỂN SINH
  • Trang chủ
  • VNUA
  • GIỚI THIỆU
    • Giới thiệu chung
    • Hội đồng Khoa & Trợ lý
    • Ban Chủ nhiệm khoa
    • Đội ngũ cán bộ
    • Giá trị cốt lõi - Triết lý giáo dục
    • Tầm nhìn & Sứ mạng
  • ĐÀO TẠO
    • Sơ đồ đào tạo
    • Đào tạo đại học
      • Chương trình đào tạo
      • Chuẩn đầu ra
      • Rèn nghề
    • Đào tạo sau đại học
  • NGHIÊN CỨU KHOA HỌC
    • Định hướng nghiên cứu
    • Nhóm nghiên cứu
    • Chuyển giao công nghệ
  • HỢP TÁC
    • Hợp tác trong nước
    • Hợp tác Quốc tế
  • HỌC BỔNG
  • THƯ VIỆN
    • Thư viện Lương Định Của
    • Thư viện Khoa
  • LIÊN KẾT
  • VIDEO
  • DỰ ÁN
Trang chủ Bài báo công bố Bài báo Quốc tế..
  •   GMT +7

DANH MỤC BÀI BÁO QUỐC TẾ GIAI ĐOẠN 2019 - 2024

TT

Tên bài báo

Tác giả Học viện

Năm Xuất bản

Nước xuất bản

Tên tạp chí

Chỉ số (IF, H-index…)

Các tác giả

1

Open strategizing for developing smart city food system: Stakeholder inclusion in practic

Trần Thị Định

2024

United Kingdom

Technology in Society

SCI, IF: 10.32

Maral Mahdad a, Thai Thi Minh b, Tran Thi Dinh c, Wim Vanhaverbeke

2

The impact of growing season on the ethylene biosynthesis and signaling pathways of a heat tolerant tomato during off-vine postharvest ripening

Trần Thị Định

2024

Netherlands

Postharvest Biology and Technology

SCI, IF: 5.537

Thao Minh Viet Nguyen, Dinh Thi Tran, Bram Van De Poel, Maarten L. A. T. M. Hertog, Bart Nicolai,

3

Effects of post - harvest UV-irradiation on phenolic content and antioxidant activity ofRhodomyrtus tomentosafruit

Thi Ngoc Ha Lai, Lan Phuong Hoang, Hoai Thi Tran

2023

Brazil

Brazilian Journal of food technology

IF = 1.27

Thi Ngoc Ha Lai, Lan Phuong Hoang, Van Lam Nguyen, Hoai Thi Tran

4

Histamine-degrading halophilic bacteria from traditional fish sauce:Characterization ofVirgibacillus campisalisTT8.5 for histamine reduction

Thi Thu Hang Tran, Thi Phuong Anh Nguyen, Thi Diu Pham, Thi Hong Nguyen, Thi Lam Doan Nguyen, Thi Thanh Thuy Nguyen, Thi Lan Huong Tran, Trung Khoa Giang, Hoang Anh Nguyen

2023

America

Journal of Biotechnology

IF = 3.595

Thi Thu Hang Tran, Thi Phuong Anh Nguyen, Thi Diu Pham, Thi Hong Nguyen, Thi Lam Doan Nguyen, Thi Thanh Thuy Nguyen, Thi Lan Huong Tran, Trung Khoa Giang, Thi Thu Hien Bui, Bien-Cuong Do, Tien-Thanh Nguy, Dietmar Haltrich, Hoang Anh Nguyen

5

The Fight against the Carcinogenic Epstein-Barr Virus: Gut 4Microbiota, Natural Medicines, and Beyon

Hang Thi Vu

2023

Switzerland

International Journal of Molecular Sciences

6.208

Radwa A Eladwy, Hang Thi Vu, Ravi Shah, Chun Guang Li, Dennis Chang, Deep Jyoti Bhuyan

6

Variation in nutritional contents and bioactive compounds among avocado grown in Vietnam

Dinh Tran Thi, Huong Tran Thi Lan

2023

Romania

Carpathian Journal of Food Science and Technology

 

Van Lam Nguyen, Souksavanh Paxayavong, Dinh Tran Thi and Huong Tran Thi Lan

7

Protex 51FP as a starterfor accelerating fish sauce fermentation from anchovy (Stolephorus commersonii)

Vu Thi Hanh

2021

United Arab Emirates

Emirates Journal of Food & Agriculture

IF = 1.04

Le Minh Chau, Ho Thi Bich Ngoc, Claire Donnay-Moreno, Sandrine Bruzac, Jean-Pascal Bergé, Vu Thi Hanh

8

Sustainable cultivation via waste soybean extract for higher vaccenic acid production by purple non-sulfur bacteria

Lai Thi Ngoc Ha

2021

Germany

Clean Technologies and Environmental Policy

3,64

Thi Yen Hoang, Kuan Shiong Khoo, Ha Lai Thi Ngoc, Quynh Tran Thi Thu, Tuyen Đo Thi, Hang Đinh Thi Thu, Ha Chu Hoang, Sasikala Chinthalapati, Chyi-How Lay & Pau Loke Show

9

Effect of controlled atmosphere storage on the quality attributes and aroma profile of dragon fruit (Hylocereus undatus)

Tran Thi Đinh

2021

Anh

Postharvest Biology and Technology

IF: 4.303

Phuc L.Ho, Dinh T. Tran, Maarten Hertog, Bart Nicolaï

10

Bacilysin within the Bacillus subtilis group: gene prevalence versus antagonistic activity against Gram negative foodborne pathogens.

Vu Quynh Huong, Nguyen Thi Thanh Thuy

2021

Netherlands

Journal of Biotechnology, 327:28-35.

IF 3.5

Nannan C., Gillis A., Caulier S., Mahillon J.

11

Green Tea Extract Enhances the Oxidative Stability of DHA-Rich Oi

Phan Thi Phuong Thao

2021

Tây ban Nha

Antioxidants

IF: 6.312

Caroline Waingeh Nain, Gwennaëlle Berdal, Phan Thi Phuong Thao, Eric Mignolet, Marine Buchet, Melissa Page and Yvan Larondelle

12

Chitosan- and κ-carrageenan-based composite coating on dragon fruit (Hylocereus undatus) pretreated with plant growth regulators maintains bract chlorophyll and fruit edibility

Nguyen Thi Hanh

2021

Hà Lan

Scientia Horticulturae

IF: 2,769

Hanh Thi Nguyen, Panida Boonyaritthongchai, Mantana Buanong, Suriyan Supapvanich, Chalermchai Wongs-Aree

13

Release of beta-casomorphins during in-vitro gastrointestinal digestion of reconstituted milk after heat treatment

Nguyễn Đức Doan

2021

MỸ

LWT-Food Science án Technology

4.952

Francesco Busetti, Grant Smolenski, Stuart Keith Johnson, Vicky Ann Solah

14

Anti-cancer Immunomodulatory Activities of Bioactive Compounds from Panax Genus. Food Reviews International

Nguyễn Đức Doan

2020

Mỹ

Food Reviews International

IF: 6.478

Simurabiye Jean Baptistea, Thi Hoang Yen Le, Thi Kim Van Le, Duy Nhan Vu, Duc Doan Nguyen

15

UVB exposure induced accumulation of phenolics and resveratrol and enhanced antioxidant capacity in peanut sprouts

Nguyen Van Lam, Lai Thi Ngoc Ha, Nguyen Vinh Hoang

2020

Romania

Carpathian journal of food science and technology

0,32

Thi Ninh Dinh, Huy Bac Nguyen, Thi My Anh Nguyen, Thi Yen Vu, Thi Phuong Lam Thieu

16

Postharvest Hot Water Treatment Followed by Chitosan- and κ-Carrageenan-Based Composite Coating Induces the Disease Resistance and Preserves the Quality in Dragon Fruit (Hylocereus undatus).

Nguyen Thi Hanh

2020

Mỹ

International Journal of Fruit Science

IF: 0,877

Hanh Thi Nguyen, Panida Boonyaritthongchai, Mantana Buanong, Suriyan Supapvanich, Chalermchai Wongs-Aree

17

Application of ultra-high performance liquid chromatography coupled to high-resolution mass spectrometry (Orbitrap™) for the determination of beta-casein phenotypes in cow milk

Nguyen Duc Doan

2020

Anh

Food Chemistry

IF=6.306, H index=262

Duc Doan Nguyen, Vicky Ann Solah, Francesco Busetti, Grant Smolenski, Terry Cooney

18

AsiFood and its output and prospects: An Erasmus+ project on capacity building in food safety and quality for South-East Asia.

1. Phan Thị Phuong Thao

2020

Hà Lan

Food Control

4

A.K.Anal, Y.Wache, V.Louzier, R.Laurent, F.Men, S.Avallone, W.Mahakarnchanakul, P.Udompijitkul, C.Tantikitti, T.B.T.Nguyen, Phan.T.P.Thao, T.M.T.Nguyen, H.M.X.Nguyen, K.Thong, H.Seingheng, G.Schleining, L.F.Linder, M.L.Scippo, A.Guidi

19

Modelling respiration rate of dragon fruit as a function of gas composition and temperature

1. Tran Thi Dinh

2020

Hà Lan

Scientia Horticulturae. 263, 109138

SCI, IF: 2.769

Phuc L.Ho, Dinh T. Tran, Maarten Hertog, Bart Nicolaï

20

Changes of phytochemicals and antioxidant capacity of banana peel during the ripening process; with and without ethylene treatment.

Vu Thi Hang

2019

Scientia Horticulturae, 253, 255-262.

IF 2.3

Vu Thi Hang, Scarlett, C. J., & Vuong, Q. V.

21

Efficacy of myrtle seed (Rhodomyrtus tomentosa) extract against Acute Hepatopancreatic Necrosis Disease (AHPND) in Pacific whiteleg shrimp (Penaeus vannamei).

Nguyen Thi Hanh, Hoang Hai Ha, Lai Thi Ngoc Ha

2019

United States

Journal of Aquatic Animal Health

IF 1.31

Dang Thi Lua, Nguyen Thanh Hải

22

Genotypic Variation in the Root and Shoot Metabolite Profiles of Wheat (Triticum aestivum L.) Indicate Sustained, Preferential Carbon Allocation as a Potential Mechanism in Phosphorus Efficiency

Nguyen Van Lam

2019

Frontiers in Plant Science, 10, 995.

IP: 4.1

Lachlan Palmer, Ute Roessner, James Stangoulis

23

Identification and quantification of beta-casomorphin peptides naturally yielded in raw milk by liquid chromatography-tandem mass spectrometry

Nguyen Duc Doan, Tran Thi Lan Huong, Nguyen Thi Lam Doan, Nguyen Hoang Anh

2019

Mỹ

LWT - Food Science and Technology

IF=3.129

Duc Doan Nguyen, Vicky Ann Solah, Stuart Keith Johnson, Hoang Anh Nguyen, Thi Lam Doan Nguyen, Thi Lan Huong Tran, Thi Khuyen Mai, Francesco Busetti

24

Maximising recovery of phenolic compounds and antioxidant properties from banana peel using microwave assisted extraction and water. Journal of Food Science and Technology.

Vu Thi Hang

2019

Journal of Food Science and Technology. doi: 10.1007/s13197-019-03610-2

IF 2.05

Vu, H. T., Scarlett, C. J., & Vuong, Q. V.

25

Multi-Response Optimization of Postharvest Treatments to Maintain Quality of Longan cv. 'Huong Chi' During Cold Storage

Tran Thi Đinh

2019

Bỉ

European Journal of Horticultural Science

IF: 0.950

Dinh T. Tran, Maarten Hertog, Bart Nicolaï

26

Omics analysis of the ethylene signal transduction in tomato as a function of storage temperature

Tran Thi Đinh

2019

Anh

Postharvest Biology and Technology

SCI, IF: 4.303

Clara I.Mata, Maarten Hertog, Geert Van Raemdonck, Geert Baggerman, Dinh T. Tran, Bart Nicolaï

27

Phytochemical, Antioxidant and Antimicrobial Properties of Bananana (Musa Cavendish) Peel Crude Extracts and Their Fractions

Vũ Thị Hằng

2019

Journal of Food Science and Technology

 

 

28

Variation in root system architecture and morphology of two wheat genotypes is a predictor of their tolerance to phosphorus deficiency

1. Nguyen Van Lam

2019

Thụy Sỹ

Acta Physiologiae Plantarum - Springer

1,44

Van Lam Nguyen, James Stangoulis

 

KHOA CÔNG NGHỆ THỰC PHẨM

 
 

Address: Trâu Qùy - Gia Lâm - Hà Nội
ĐT: 84.024.62617586 - Fax: 84 024 62617586 / webmaster@vnua.edu.vn  | Sitemap

Copyright © 2015 VNUA. All rights reserved.  Facebook google Twitter Youtube

Đang trực tuyến:
397

Đã truy cập:
1,742,131